Aká kniha jázd je najlepšia?

Veľa ľudí vo firmách si položí túto otázku. Mnohí to považujú za úplne zbytočnú byrokraciu a berú to ako nutné zlo, ktoré pod hrozbou sankcie od nich štát vyžaduje.  Každý musí uznať, že úradníci, ktorí si mysleli, že všetci budú poctivo zapisovať jednotlivé jazdy vrátane tých 1 až 3 km boli veľmi veľkí optimisti. Neviem, čo všetko si autori sľubovali od zavedenia zákona, ale zrejme im to nevyšlo, čo bolo potvrdené novelizáciou. 

Aj napriek novelizácii je naďalej vedenie Knihy jázd výhodnejšia alternatíva (Prečo?).

Máte dve možnosti:

  1. Zadovážite si software na kniha jázd klasickyknihu jázd, kde budete zadávať jazdy tankovania kilometre, náklady na vozidlo,.... Podľa presnosti vložených údajov Vám program zobrazí požadované výstupy. Ich kvalita je úmerná poctivosti zápisov. Dovolím si podotknúť, že väčšina tých šikovnejších programov Vám na základe zadaného počtu kilometrov a miest tankovaní, alebo zadaných miest klientov sám vygeneruje potrebný počet jázd. Je pravda, že tento spôsob utvrdí vaše presvedčenie o tom, že je to len zbytočná byrokracia, pretože informácie takto získané sú Vám nanič, ale je to rýchle a pomerne nenáročné riešenie.
  2. GPS kniha jázdOveľa výhodnejšie je zakúpiť si satelitný monitorovací systém, ktorý Vám na základe získaných informácií z vozidla a GPS družíc bude automaticky generovať GPS knihu jázd. Toto riešenie Vás na začiatku bude niečo stáť, niečo stojí aj jeho prevádzka, ale dovolím si tvrdiť, že nakoniec je to lacnejšia alternatíva ako tá v bode 1. (Čítajte viac o výhodách GPS monitoringu!)

Takže odpoveď na otázku z nadpisu: Aká kniha jázd je najlepšia? Znie "GPS kniha jázd" to je kniha jázd, ktorá je automatický generovaná na základe zosnímania údajov z vozidla, GPS družíc a iných databáz.

Dovolím si poopraviť názov článku, keďže mnohí čitatelia, ktorí čítajú tento článok chcú asi skôr poznať odpoveď na otázku:

 

Akú GPS knihu si vybrať?

Ak sa vám článok páčil, podporte ho na vybrali.sme.skikona_vybrali_sme